Lado Leskovar s prijatelji – 60 let na odru – 25.4.2017 – Cankarjev dom

Legendarni LADO LESKOVAR, ob izjemni 60-letnici svojega glasbenega delovanja, napoveduje veliki gala koncert v Cankarjevem domu – v torek 25. aprila 2017!

Na velikem gala koncertu bomo lahko ob spremljavi opojnega baritona Lada Leskovarja spremljali pregled vrhuncev izjemnega opusa 60 letne kariere legende slovenske popevke, od prekrasnih slovenskih zimzelenih melodij do imenitnih interpretacij svetovno znanih šansonov.

Koncerta se bo udeležila tudi priznana angleška igralka Vanessa Redgrave, s katero sta zaigrala v slovitem angleškem filmu Isadora, nominiranem za Zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu. Ladu se bodo ob izjemnem jubileju na odru pridružili tudi mnogi znani slovenski in mednarodni gostje: Nuša Derenda, Anika Horvat, Momčilo Bajagić – Bajaga, Magnifico, Jan Plestenjak, Adi Smolar, Samuel Lucas, Sanja Ilić, Zijah Sokolović, Boris Cavazza in Sašo Hribar. Program bo vodil Janez Hočevar-Rifle.

Lado Leskovar je že od sredine 60. let ena od osrednjih slovenskih pevskih osebnosti. Preizkušal se je v vseh zabavno glasbenih zvrsteh in se uveljavil v slovenskem, jugoslovanskem in širšem evropskem glasbenem prostoru. V svoji izjemni karieri je zelo uspešno nastopil na številnih festivalih, kjer so bile njegove pesmi velikokrat nagrajene z najvišjimi festivalskimi priznanji. Leta 1963 je s pesmijo Malokdaj se srečava osvojil prvo nagrado na festivalu Slovenska popevka Bled, leta 1964 z Potraži me u predgradju prvo nagrado na vsejugoslovanskem festivalu Opatija ter leta 1967 nastopil tudi na Evroviziji in dosegel odlično uvrstitev s pesmijo Vse rože sveta. Lado Leskovar se je z doživetimi in čustvenimi interpretacijami nedvomno uveljavil kot imenitni interpret tako slovenskih kot svetovno znanih šansonov, s svojimi uspehi pa mu je uspelo uveljaviti šanson tudi v slovenskem okolju in ustvariti izjemno pevsko kariero, ki traja že šest desetletij!
Ob 60-letnici bo veliki gala koncert v Cankarjevem domu legendarnega slovenskega šansonjerja Lada Leskovarja z znamenitimi gosti in ob spremljavi Big banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija res nekaj nepozabnega!

– – – – –

Vstopnice že na voljo (spletna stran Cankarjevega doma): ➡️ www.cd-cc.si/sl/glasba/lado-leskovar-60-let-na-odru-11093/
Blagajna Cankarjevega doma (podhod Maxija) – možne tudi rezervacije / prodaja na telefon: 01 24 17 299 ali 01 24 17 300 ali preko email-a: vstopnice@cd-cc.si

Ob delavnikih je odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami.
Pri spletnem nakupu na www.cd-cc.si 5-odstotni popust za določene prireditve na vse kategorije sedežev.

Vstopnice za prireditve na voljo pri pooblaščenih prodajalcih:
Petrolovi servisi / Festival Ljubljana / Kompasove poslovalnice / Mholidays poslovalnice / prodajna mreža mojekarte.si / Poslovalnice Last Minute Center / Alpetour / New sound (Trg maršala Tita 2, Matulji, Hrvaška) / La Multimedia (Soc. coop. ar. I, Via di Campo Marzio, 6, Trst, Italija).

Posted in Uncategorized.